Föglö-Sottunga-Kökar

Ei ole persaukisten paikka tuo Föglö 😊 Syötiin majapaikan ravintolassa illallinen, tarjolla oli kaksi annosta josta valita. Ahven fileitä tai possun leike. Otettiin yhdet molempia, pullot Stalhagenia ja jälkkäriksi pala Ahvenanmaan pannukakkua. Loppulasku oli 75€ 😊 Mutta niinhän esim wikitravelissakin sanotaan että Ahvenanmaa on kallis jopa Suomen hintoihin tottuneille. Kylän ainoasta ravintolasta olisi saanut pitsan noin parinkympin hintaan. Eli kannattaa varautua omin eväin jos tänne meinaa saapua, säästää paljon.

Tämän päivän aikana olemme saaneet Sottungan kunnan haettua. Vähän mietitytti kun aikaa oli “vain” kaksi tuntia lauttojen välillä mutta se riitti. Lähin kätkö oli aika lähellä lauttarantaa, eikä sen hakemiseen mennyt kuin viisi minuuttia mutta koska lautta jatkaa matkaa samantien, ei auta muuta kuin odotella.

Kökar saatiin hoidettua myös eli nyt ollaan käyty Suomen jokaisessa kunnassa. En edes muista montako vuotta se vei mutta yksi etappi on saavutettu.

Huomenna sitten alkaa kotimatka.

Ahvenanmaa oli kiva kokemus, ja vaikka vähän jänskätti miten noiden lauttojen kanssa menee niin eipä ollut ongelmia. Varauksia tehtiin edellisenä päivänä ja aina saatiin paikka jollekin lähdölle. Sitten tietysti on lautta- / lossiosuuksia joihin paikkaa ei voi varata mutta niihinkin pääsimme aina, kertaakaan ei tarvinnut seuraavaa jäädä odottelemaan. Varaukset hoituivat helposti http://alandstrafiken.ax sivuston kautta.

Majoituksiakaan ei etukäteen varailtu, mutta aina pääsimme johonkin. Yksi yö oltiin teltassa ja muut leirintäalueella mökissä. Hinnat olivat 70-110€/yö kahdelta hengeltä. Majoitusta voi varailla esim booking.comin kautta tai sitten paikanpäälle kysymään onko tilaa. Läheskään kaikkia leirintäalueita ei löydy bookingista, eikä aina välttämättä edes googlesta 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s